Spinatsuppe.

Pandekager m/ gedeost, peberfrugt og forårsløg.

 

(4-6 couverter)

SUPPE:

675 g. frisk (el. frossen spinat)

1 kartoffel

1 løg

2 spsk. creme fraiche

1 l. grøntsags bouillon

smør

muskatnød

 

A.   Fjern stilkene på spinaten og skyl den grundigt. Bring bouillonen i kog og tilsæt spinaten. Den skal koge lystigt i 2 minutter, til den er mør. Tag det af blusset - si vandet fra. Spinaten skal afkøles til den er helt kold.

B.   Skræl kartoflen og skær den i tern. Hak løget groft. Kartoffel og løg steges ved lav varme i lidt smør. Hæld bouillonen over - det skal simre 10-15 minutter, hvorefter det stilles til afkøling.

C.   Når det er koldt tilsættes den friske spinat. Blend suppen og varm den op - smag til med muskat og rør creme fraiche i.
Tag suppen af blusset og blend den med stavblender, til den får en lidt skummende konsistens.

 

Ved frossen spinat start tilberedning ved B, og tilsæt her den optøede spinat sammen med boullion og slut af med C.

 

PANDEKAGER:

1 æg

125 g selvhævende mel eller

120 g mel

1 spsk. kartoffelmos

1 spsk. reven parmesanost

salt + peber + olie + smør + salt

1,5 dl. mælk

1 lille rød peberfrugt

1 tsk bagepulver

1 spsk. forårsløg m/top

75 g gedeost el. lign.

 

Slå ægget ud i en skål - tilsæt mælken og pisk det sammen - tilsæt mel og kartoffelmos - hak peberfrugt og forårsløg og rør det i - tilsæt parmesanost og gedeost - vend det i - det krydres med salt og peber.

Pandekagerne bages på en pande med sliplet - belægning i lidt olie. Sæt dem på panden med en spiseske. De skal bages ved middel varme i et par minutter, til de er gyldne. Vend dem og bag dem færdig i en klat smør, så de bliver sprøde. Læg pandekagerne i et varmt viskestykke, til de alle er bagt.

 
 

 

Forloren hare iflg. Jens Okking

 

En fars ret som man kun vanskeligt kan komme galt af sted med.

En form fores med fersk spæk i bunden og røget bacon langs siderne.

 

Fars nummer et består af dejligt

skinkekød, æg, lidt mel, bouillon, salt og peber.

Den røres lidt stiv, for det ferske spæk smelter hurtigt og danner væde.

 

Fars nummer to er af

oksekød, æg, lidt havregryn, fløde, salt og peber.

 

Fars nummer tre af rigtigt

kalvekød, kun et æg, lidt rasp, hvidvin som væde, salt og peber.

 

De tre farser har nu hver deres farve - og til hver fars er anvendt 200 g. kød, så fire personer kan mageligt blive mætte.

Når fars et er lagt i bunden, lægges der i midten kalvelever og blommer/svesker uden sten.

De to andre farser lægges i hver deres side - og det røgede bacon lægges graciøst over farsen.

 

Hertil hvide kartofler kogt i krydderurter og stuvede ærter med rosmarin.

 

 
 

 

Ananaskage med chokolade.

 

5 kager

 

1250 g. smør

20 æg

5 tsk. bagepulver

700 g. ananas

500 g. mørk chokolade

1250 g. sukker

10 tsk. vanille

1750 g. mel

7,5 dl. ananas/appelsinsaft

 

Pisk smør og sukker hvidt.

Tilsæt æggene.

Bland vanille, bagepulver og mel.

Rør det i dejen skiftevis med ananasstykker, saft og hakket chokolade.

Dejen hældes i en smurt form.

Bages i 45 - 60 minutter ved 190 grader.

Pyntes med glasur og hakkede nødder.