Krydret ris med økologiske scampi og cremefraiche

4 personer
En opskrift fra Tinas Mad med Tina Nordström

Ingredienser

1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 mellemstort hakket gult løg
3 dl arborioris
1 g safran
2 tsk. stærk karry
1 knivspids stødt muskat
200 g frossen hakket hel spinat
3 spsk. flydende hummerbouillon
12 dl vand
smør og olie
stødt chili (kan udelades)
honning (kan udelades)

ca. 20 økologiske scampi
1 finthakket rød chili
1 finthakket skalotteløg
2 spsk. finthakket koriander
olie
smør

cremefraiche

 

Tandoori lammekoteletter

med karry- og ingefærgulerødder
4-6 personer
En opskrift fra Tinas Mad med Tina Nordström

Ingredienser

800-100 g lammekoteletter

5 dl yoghurt
3 spsk. honning
1 tsk. stødt chili
2 tsk. gurkemeje
½ spsk. garam masala
2 revne hvidløgsfed
reven skal af 1 citron
salt og peber
olivenolie

karry- og ingefærgulerødder:
5 skrællede gulerødder
2 dl vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
2 spsk. reven ingefær
1 spsk. karry
2 finthakkede skalotteløg
1 dl frisk hakket mynte
salt og peber
 

Fremgangsmåde

Bland yoghurt, honning, stødt chili, gurkemeje, garam masala, hvidløg og citronskal. Læg lammekoteletterne i marinaden og lad dem marinere i mindst fem timer (gerne natten over). Tag lammekoteletterne op og tør dem af med køkkenrulle. Pensl dem med lidt olie og steg dem på en varm grillpande. Smag til med salt og peber. Servér lammekoteletterne med karry- og ingefærgulerødder og brød eller ris.

karry- og ingefærgulerødder:
Skær gulerødderne i ca. 2 cm tykke skiver. Kog vandet op med olivenolie, smør, salt, peber, ingefær og karry. Læg gulerødderne i vandet og lad dem kog under låg i to minutter. Hæld lidt af væden fra og tilsæt skalotteløg og mynte

 

Yoghurtdessert med mango og kardemomme

6 personer
Desserten serveres i whiskyglas.
En opskrift fra Tinas Mad med Tina Nordström

Ingredienser

1 l yoghurt naturel
reven skal af 1 citron
1 dl flormelis
2 mangofrugter

2 spsk. råsukker
1 dl hakkede pistacienødder
2 spsk. knuste hele ristede kaffebønner
1 dl finthakket mørk chokolade
½ spsk. knust hel kardemomme
 

Fremgangsmåde

Hæld yoghurten op i et kaffefilter eller et viskestykke og lad den dræne i mindst en time (gerne natten over).
Rør citronskal og flormelis i yoghurten. Skræl mangofrugterne, skær dem i små tern og rør dem ned i yoghurtblandingen.

Rør råsukker, pistacienødder, kaffebønner, mørk chokolade og kardemomme sammen og fordel en del af blandingen i bunden af serveringsglassene. Læg yoghurt- og mangoblandingen i et tykt lag ovenpå og drys med resten af nøddeblandingen.