Mexicansk tomatsuppe.
1,5 kg. Hakkede tomater (dåse) 1 l. Hønse bouillon 1 tsk. Knust chilli (sambal oelek) 500 g Mexicanske minifrikadeller (Danish Prime) 5 dl. Fløde 13 % Salt & Peber 500 g Pebermiks i tern 1 bdt. Frisk koriander 300 g. Gratineringsmiks 2 stk. Mørkt speltbrød (Schulstad bake off)
Bring tomat, hønsebouillon og chili i kog og lad suppen koge i 10 min. Tilsæt frikadeller samt fløde og kog endnu 5 min. Skær brødene i skiver. Bland pebermiks, frisk hakket koriander samt gratineringsmiks og fordel det på brødene. Gratiner brødene i ovnen og server dem til suppen. Smag suppen til med S&P server den rygende varm med en dusk frisk koriander på toppen.
|
||
Kalveragout med svampe.
1,5 kg. Skrællede kartofler 500 g. Skrællet knoldselleri 1 kg. Kalveinderlår 5 stk. Løg i både 750 g. Blande svampe. 100 g. Soltørrede tranebær 1 spsk. Timian 5 dl. Kalvebouillon 1 bdt. Persille Olie Salt & Peber
Skær kartoflerne og selleri i tern og kog dem møre i letsaltet vand. Skær kødet i strimler og brun det i lidt olie ved kraftig varme. Læg kødet til side, og svits løg og svampe i 3 min. Tilsæt kød, tranebær, timian og kalvebouillon, og lad det simre i 5 min. Jævn med maizenamel rørt ud i vand, og smag til med S&P. Hæld vandet fra kartoflerne og pres dem gennem et kartoffeljern eller grovmasket sigte. Server med et drys persille.
|
||
Katrinesveskeblommekage 30 svesker 100 g smuttede mandler 6 æg + 150 g sukker 1 tsk maizena + 1 citron 4 dl + 2 dl piskefløde 1 dl mælk 1 stang vanille 1 bittermandel (kan udelades) 1 knivspids salt + flormelis smør til formen Blød sveskerne ud i vand (ca. ¼ liter) med et par skefulde sukker. Læg sveskerne i en smurt springform og drys mandlerne over (gem sukkerlagen). Kog sukkervandet med den revne skal af citronen og den finthakkede vanillestang – kog til der er 1 dl tilbage. Pisk resten af sukkeret til æggesnaps med æggeblommerne. Fløden piskes til skum og æggehviderne ligeledes, men absolut stive. Bland mælken med maizena, citronsaften og saltet og vend det i æggesnapsen. Vend sveskelagen, flødeskummet og æggehviderne i og hæld det over sveskerne. Bag ved 175-200 grader – alt efter ovn – til kagen er nogenlunde stiv og pænt lysebrun – det tager ca. 45 minutter – det kan være nødvendigt med sølvpapir over den sidste del af bagetiden. Drys med flormelis og server med letpisket flødeskum.
|