Majessalat med tyttebær-sennep-vinaigrette

4 couverter

8 matjesfilet

½ iceberg

250 g. champignon

2 spsk. balsamico

4 spsk. hvidvinseddike

6 spsk. tyttebær

1 tsk. Dijon sennep

2 forårsløg

4 skiver godt brød

1 spsk. olie

Salt & peber

 

Tør fileterne og skiv dem.

Skiv champignon og salat, og anret på tallerken.

Eddike, balsamico, sennep, S&P blandes med olie, de skivede forårsløg tilsættes sammen med de drænede tyttebær.

Königsberger Klopse

4 couverter

4 toastbrød

500 g. hakket kalvekød

2 hakkede løg

4 nelliker

2 laurbærblade

1 l. kalvefond

saft af 1 citron

40 g. smør

ca. 30 capers

lidt sukker

4 spsk. kaffefløde

 

 

Udblød toastbrød i lidt fond, rør kødet med halvdelen af løgene, salt peber og brød (uden væde).

Resten af løgene, laurbær og nelliker koges i fonden.

Form 12 "klopse" (frikadeller), kog dem i fonden 10-20 min.

"Klopsene" tages op og fonden sies, jævnes med mel og tilsættes kapers, fløde, citronsaft og legeres med smør, smages til med salt sukker og peber.

Serveres med nypillede kartofler.

 

Æblepie i stegepande

4 couverter

2 dl. hvedemel

2 spsk. revet citronskal

100 g. smør

1 dl. sukker

5 æbler

1 spsk. lys sirup

et nip salt

Bland mel, citronskal og salt i en stor skål.

Skær 75 g af smørret i fine tern, kom det i skålen og bland med fingerspidserne til en smuldredej. Bland sukker i. Stil dejen i fryseren i 20 min.

 

Skræl æblerne imens, fjern kernehus og skær æblerne i små stykker.

Smelt resten af smørret på en stegepande.

Kom æblerne på og svits dem Under omrøring 10 min.

Læg låg på, lad småkoge 5-l0 min. indtil æblerne er møre..

 

Tilsæt siruppen og skru op for varmen.

Svits under omrøring indtil æblerne er dækkede med sirup og er blevet gyldne.

 

Læg æblerne på en tallerken og hold dem varme,

Tør stegepanden af: kom smuldredejen på og steg ved middelvarme 6 min., uden omrøring indtil dejen er gylden.

Fordel æblerne i 4 skåle og kom dejen over.

Server,