Cajun hønsesalat

10 Portioner.

 

170 g. Ris.

3,5 dl. Vand

400 g. Kyllingekød, kogt., tern

10 g.  Mexicana krydderiblanding

3 cl. olivenolie

100 g. Chorizopølse

350 g. cherrytomat

250 g. Haricots verts

100 g. Løgringe

500 g. Icebergsalat, snittet

100 g. Peberfrugt, rød strimlet

Dijon m. honning

 

Kog Risene atter anvisningen i letsaltet vand.

Svits kyllingeternene i olien og krydr med Mexicana krydderi.

Skær alle grønsagerne og chorizopølsen i mindre stykker.

Stand samtlige ingredienser til en salat.

Server salaten med dressingen til.

 

Laks fra Nantes.

150 g friske champignon

1,5 spsk. smør

1,5 dl hvidvin

6 spsk. vand

4 skiver laks (200 g hver)

saft af 1 citron

Hollandaisesauce:

100 g smør

2. spsk. fiskelage

2 æggeblommer

2 spsk. vineddike

salt & peber

cayennepeber

1 tsk, citronsaft

70 g frosne rejer

170 g østers (fra dåse)

30 g. trøfler (fra dåse)

 

Rens de friske champignon og skær dem i skiver der brunes i smør.

Hæld halvdelen af vand og hvidvin ved og lad svampene koge ved svag varme ca. 5 minutter.

Drys med salt og peber, og hæld champignonerne i en si. Gem lagen.

Vask og tør fisken dryp den med citronsaft og lad den trække ca. 10 minutter. Champignonlagen og resten af hvidvinen bringes i kog, Kom laksen i lagen læg låg på og lad laksen trække ved svag varme i ca. 15 minutter.

Smelt smørret i en kasserolle..

Æggeblommerne piskes over vandbad med 2 spsk. fiskelage og eddike, til en tyk creme, Rør det smeltede smør i cremen, en teskefuld ad gangen.

Smag saucen til med salt & peber, cayennepeber og citronsaft, læg laksen på et fad og hold den varm,

Varm fiskesuppen op og lad rejer og østers trække heri ca. 10 minutter, Pynt laksen med champignon rejer og østers, hæld saucen over.

Trøflen skæres i papirtynde skiver, læg dem på laksen.

Serveres med løse ris og en tør hvidvin..

 

Pæretærte med marcipan.

4-6 personer.

 

150 g. koldt smør

225 g. mel

2 spsk. Flormelis

2 knsp. Salt

2 æggeblommer

2 spsk. Koldt vand

150 g. marcipan

3 æggehvider

1 æg

1 tsk. Revet citronskal

50 g. hasselnødder

3-4 gode modne pærer

(evt. fra dåse)

 

Det kolde smør skæres i små tern.

Kom mel i en skål og tilsæt smør i tern og det smuldres sammen.

De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes jævn.

Pak dejen i film og køl det ned en halv times tid.

Drys ekstra mel på bordet, rul dejen ud, og kom den i en tærteform.

Tærtebunden bages i 10-12 min.

Marcipanen blændes i en foodprocessor sammen med æggehvider, det hele æg og citronskallen.

Massen køres jævn, de sidste sekunder kommes nødderne i og blændes groft heri.

Pærerne skrælles, kernehuset fjernes og pærerne skæres i både.

Smør marcipanfylden på tærten og læg pærestykkerne herpå, tryk dem let ned i dejen.

Tærten bages 20 – 25 min. ved 175 grader.

Spises med en skefuld let pisket fløde eller god vanilleis.