Gratineret gedeost på salat |
|
500 g frisk gedeost 16 skiver toastbrød 1-2 iceberg 8 forårsløg 2 stk.snittet rød peberfrugt oliven+merian olivenolie
|
Det er vigtigt, at de får en gedeost, som smelter ved gratinering, dvs. en frisk ost.
Anret de forskellige salater, snittet løg, peberfrugt og oliven portionsvis. Udstik brødskiverne til små runde brød og rist dem gyldne og sprøde. Læg en skive gedeost på hver og drys med lidt merian. Dryp lidt olie på osten og gratinér den, til den lige netop begynder at smelte ned over brødet. Anret straks på tallerkenerne og servér med det samme
|
Paté´de campagne |
|
1½ kg hakket kalve kød 500 g kyllingelever 3 løg 3 æg salt/peber 3 dl rødvin/bouillon 4 fed hvidløg 3 tsk merian 3 tsk rosmarin 6 laurbær 400 g bacon i skiver 30 pimentofyldte oliven ca. 32 stk cornichoner
|
Bland det hakkede kød med finthakket kyllingelever – tilsæt finthakket løg, æg, rødvin, knuste hvidløg og krydderier samt de delte oliven. Beklæd patéform med 2/3 bacon – kom farsen i og dæk med resterende bacon og ’stik’ med laurbær – bag ved ca. 1750 i ca. 1¼ time – server med cornichoner.
|
Lammekoteletter m/ Ratatouille | |
16 dobbelte lammekoteletter salt + peber + rosmarin 6 spsk olie + 6 spsk smør RATATOUILLE1½ kg courgetter 1 kg auberginer 6 løg + 2 dl olivenolie 3 grønne + 3 røde peberfrugter 3 ds hakkede flåede tomater 6 fed hvidløg 6 dl hvidvin frisk timian + salt + peber |
Ratatouille kan serveres som selvstændig ret til frokost eller som tilbehør til stegt kød.
Begynd med ratatouillen Skær courgetterne i skiver – auberginerne i store tern og løg og peberfrugter i skiver. Svits alle grønsagerne i olie i en stor gryde. Tilsæt de flåede tomater og vinen og tilsæt de knuste hvidløgsfed, timian, salt og peber. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Krydr lammekoteletterne og steg dem i smør & olie – de skal kun have et par eller tre minutter på hver side.
|
Tian - en grønsagsret | |
2 kg courgetter ¼ l olivenolie 6 løg 2 fed hvidløg 10 blegselleri 500 g ærter 3 røde peberfrugt 200 g løskogte ris 6 æg 2 bdt persille hakket frisk basilikum 200 g reven emmenthalerost salt + peber |
En grønsagsret, som har fået navn efter det ovnfaste fad ”tian” som retten tilberedes i. Alle slags grønsager kan bruges her, alt efter årstiden.
Svits courgetteskiverne i olie i en gryde sammen med skivede løg. Tilsæt knust hvidløg og fintsnittet blegselleri. Bland ærterne i med fintsnittet peberfrugt og løse ris. Pisk æggene sammen og rør dem i sammen med krydderurter, reven ost, salt og peber. Kom det i et smurt ovnfast fad og bag det ved 2000 i 20 minutter – drys med hakket persille.
|
Frugttærte | |
TÆRTEBUND500 g mel 300 g smør 75 g melis ¼ l fløde FYLDca. 1½ kg frugt el. bær3 dl ribsgele
|
Findel smørret i melet og bland sukker i – tilsæt fløden og saml hurtigt dejen. Lad den hvile køligt ½ time – beklæd en smurt tærteform med dejen, prik den og bag ved 1750 i 15-20 minutter. Kom de friske bær på bunden – smelt geleen med lidt vand – lad den svale inden den fordeles over frugten.
|