Gratineret gedeost på salat

500 g frisk gedeost                      

16 skiver toastbrød

1-2 iceberg

8 forårsløg                 

2 stk.snittet rød peberfrugt

oliven+merian                                               

olivenolie

 

Det er vigtigt, at de får en gedeost, som smelter ved gratinering, dvs. en frisk ost.

 

Anret de forskellige salater, snittet løg, peberfrugt og oliven portionsvis.

Udstik brødskiverne til små runde brød og rist dem gyldne og sprøde. Læg en skive gedeost på hver  og drys med lidt merian.

Dryp lidt olie på osten og gratinér den, til den lige netop begynder at smelte ned over brødet.

Anret straks på tallerkenerne og servér med det samme

 

Paté´de campagne

1½ kg hakket kalve kød                  

500 g kyllingelever

3 løg

3 æg

salt/peber 

3 dl rødvin/bouillon

4 fed hvidløg

3 tsk merian

3 tsk rosmarin

6 laurbær

400 g bacon i skiver                     

30 pimentofyldte oliven                                  

ca. 32 stk cornichoner

 

Bland det hakkede kød med finthakket kyllingelever – tilsæt finthakket løg, æg, rødvin, knuste hvidløg og krydderier samt de delte oliven.

Beklæd patéform med 2/3 bacon – kom farsen i og dæk med resterende bacon og ’stik’ med laurbær – bag ved ca. 1750 i ca. 1¼ time – server med cornichoner.

 

 

Lammekoteletter m/ Ratatouille

16 dobbelte lammekoteletter            

salt + peber + rosmarin

6 spsk olie + 6 spsk smør

RATATOUILLE

1½ kg courgetter                                               

1 kg auberginer

6 løg + 2 dl olivenolie  

3 grønne + 3 røde peberfrugter

3 ds hakkede flåede tomater

6 fed hvidløg

6 dl hvidvin   

frisk timian + salt + peber

Ratatouille kan serveres som selvstændig ret til frokost eller som tilbehør til stegt kød.

 

Begynd med ratatouillen

Skær courgetterne i skiver – auberginerne i store tern og

løg og peberfrugter i skiver.

Svits alle grønsagerne i olie i en stor gryde. Tilsæt de flåede tomater og vinen og tilsæt de knuste hvidløgsfed, timian, salt og peber. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter.

Krydr lammekoteletterne og steg dem i smør & olie – de skal kun have et par eller tre minutter på hver side.

 

 

Tian - en grønsagsret

2 kg courgetter 

¼ l olivenolie

6 løg

2 fed hvidløg

10 blegselleri                   

500 g ærter                 

3 røde peberfrugt                                

200 g løskogte ris           

6 æg

2 bdt persille                             

hakket frisk basilikum

200 g reven emmenthalerost                    

salt + peber

En grønsagsret, som har fået navn efter det ovnfaste fad ”tian” som retten tilberedes i. Alle slags grønsager kan bruges her, alt efter årstiden.

 

 

Svits courgetteskiverne i olie i en gryde sammen med skivede løg. Tilsæt knust hvidløg og fintsnittet blegselleri.

Bland ærterne i med fintsnittet peberfrugt og løse ris. Pisk æggene sammen og rør dem i sammen med krydderurter, reven ost, salt og peber.

Kom det i et smurt ovnfast fad og bag det ved 2000 i 20 minutter – drys med hakket persille.

 

 

 

Frugttærte

TÆRTEBUND

500 g mel

300 g smør                 

75 g melis

¼ l fløde

FYLD                         

ca. 1½ kg frugt el. bær

3 dl ribsgele

 

Findel smørret i melet og bland sukker i – tilsæt fløden og saml hurtigt dejen.

Lad den hvile køligt ½ time – beklæd en smurt tærteform med dejen, prik den og bag ved 1750 i 15-20 minutter. Kom de friske bær på bunden – smelt geleen med lidt vand – lad den svale inden den fordeles over frugten.